Arkiv

Tidigare har kultur för, av och med barn och unga prioriterats i budgetsammanhang men nu riskeras även det att minska, skriver Eric Sjöström på El Sistema.

Barns och ungas tillgång till kultur hotas. Det är rubriken på debattartikeln i Metro skriven av El Sistemas styrelseordförande Eric Sjöström, som

Arjeplog kulturskola (2 apr, 2019)

Bollebygd kulturskola (2 apr, 2019)

Dorotea musikskola (3 apr, 2019)

Alliansen och miljöpartiet har gjort kraftiga neddragningar på Stockholms stads kulturbudget. Nedskärningarna börjar nu märkas i verksamheterna.

Albumet, vila i frid, heter det i streamingeran. Allt färre även i den mogna publiken lyssnar på hela album utan fokuserar på enstaka spår.

Härnösand kulturskola (3 apr, 2019)

Karlsborg kulturskola (3 apr, 2019)

Munkedal kulturskola (3 apr, 2019)

Svedala kulturskola (3 apr, 2019)

Kulturskolan i Torsås (4 apr, 2019)

Ystad kulturskola (4 apr, 2019)

Östra Göinge musikskola har fler elever än på många år och på lördagen gav de en unik konsert med Osby musikskola i Snapphanehallen. Temat var kvinnliga pionjärer inom populärmusiken.

Danspedagog 100% (8 apr, 2019)

Vår danspedagog ska vara föräldraledig, därför söker vi nu en vikarierande danspedagog 100% med stationeringsort Strömsund.

Det har varit stor efterfrågan på att kunna utöva kultur i Sorsele. Nu möter kommunen efterfrågan och öppnar en kulturskola i höst.

Planerna för hur Stockholm stads kulturliv ska bantas, fortsätter. Nu är det klart hur många tjänster som försvinner från Kulturskolans dans- och teaterscener.

Musikskolan erbjuder kommunens barn och unga en kvalificerad, bred musikundervisning av välutbildade pedagoger.

På onsdagsmorgonen lämnade finansminister Magdalena Andersson in regeringens vårändringsbudget till riksdagen.

50 miljoner kronor återförs till kulturskolan. Det blev förslaget när regeringen i dag lade fram sin vårbudget.

Sidor