Arkiv

Härnösand är på många sätt en utmärkt stad att leva och bo i. Ett av skälen är många fantastiska bostadslägen till låga priser.

Solna kulturskola är en populär skola med många samarbeten både inom och mellan konstarter som bild, dans, musik och teater.

Solna kulturskola är en populär skola med många samarbeten både inom och mellan konstarter som bild, dans, musik och teater.

Publicerad 2 maj 2019, kl. 11:59 På söndag protesterar personal, föräldrar och barn inom Kulturskolan mot föreslagna nedskärningar i verksamheten.

Kultur- och fritidsnämnden har den heta frågan på bordet vid kvällens extrainsatta möte. Foto: Mostphotos

Rädda Barnen har i vår lämnat sin fjortonde rapport över barnfattigdomen i Sverige som speglar förändringar i barns välfärd till och med 2016.

Tibro kommunala musikskola har nu fått en ordinarie musikledare. Det är Kati Mäki Lundqvist från Hjo som tar över taktpinnen från och med den 1 augusti.

Stödet har lett till ett breddat utbud, fler elevplatser och särskilda satsningar på målgrupper som annars har svårt att hitta till kulturskolan, skriver Amanda Lind och Anna Sibinska.

Insändare Jag började spela instrument på kulturskolan för många år sedan. Det har följt mig genom livet och hjälpt mig i många val.

Bygg för skapande (7 maj, 2019)

Som nyvald ordförande för Kulturskolerådet ser jag det som ett viktigt uppdrag att visa på hur avgörande viktig den svenska kulturskolan är för barn, unga och samhället.

Hundratals barn, föräldrar och lärare inom kulturskolan i Stockholm protesterade i söndags mot de föreslagna nedskärningarna som planeras av stadens grönblå majoritet.

Kulturskolan är en enhet i avdelningen Kultur inom Livsmiljö Gävle.

Kulturskolan är en enhet i avdelningen Kultur inom Livsmiljö Gävle.

Länets kulturliv hotas av tuffa besparingar – samtidigt som filmbranschen utmanas av billigare produktion i grannländerna.

Lägga ner simhallen. Avveckla musikskolan. Stänga Gualövs skola. Stänga Drejaren. Stänga nattis. Det är några förslag på besparingar som lyfts fram.

Dags för de första barnen att välja – men inte säkert att platserna blir klara till höstterminen.

Kommunens musikskolor (15 maj, 2019)

Debatt Jag blev uppringd av en jämnårig före detta musikskole-elev. Hon sa: Musikskolan firar 60-årsjubileum, men jag får inte ihop det. Jag började tidigare!

Umeå är känt för sitt kreativa klimat med ett rikt, inspirerande, kulturliv av nationell betydelse.

Sidor