Arkiv

Torsås Kulturskola ger barn möjligheten att lära sig vara DJ. Den elektroniska musiken blir mer populär för varje dag, kursen är en chans att lära sig morgondagens musik.

Foto: Privat. Uno Karlsson ny kulturskolechef i Haninge kommun.

Motala Kulturskolans avgift sänktes rejält. Detta gav ett tydligt resultat när det gällde anmälningarna.

På ett dygn samlades 600 namnunderskrifter in för att bevara kulturskolan i Ronneby som är nedläggningshotad av besparingsskäl.

Halmstad Slut på undervisning i film och 50 procent högre avgifter. Det kan bli konsekvenserna av att Kulturskolan måste spara.

Den uppskattade Kulturskolan i Rimbo finansieras av kommunen, och avtalet går ut 31 december 2019.

Halmstad Kommunrådet och nämndsordföranden Lovisa Aldrin (L) kritiserar Kulturskolans rektor Ulf Fembro för att han berättade om skolans sparförslag för HP.

Hela landet behöver kulturinvesteringar. Frågan är kritisk för de stora delar av Sverige som ligger utanför storstäderna. Landets kommuner måste våga lita på att kultursatsningar lönar sig.

Detta är en debattartikel publicerad i Folkbladet. Skribenten svarar för åsikter i artikeln. Vill du vara med i debatten?

– El Sistema är en typ av musikundervisning som handlar om att leka fram kunskap.

Beslutet att skära ned på kulturskolan i Örnsköldsvik har väckt bestörtning.

Intresset har ökat för lokalhistorisk teater. Det kan Föreningen Svartviksspelet i Njurunda konstatera efter de senaste årens publikframgångar.

När investeringarna i kultur på kommunal nivå minskar får det ringar på vattnet, och konsekvenserna blir mest påtagliga i landets mindre kommuner, skriver Fransesca Quartey, Birgit Berndt, Ulrica G

Efter att beslutet att införa musikchecksystemet i våras blev Limus Musikskola kontaktade av flera föräldrar till musikintresserade barn i Torna Hällestad.