Arkiv

Lagom då semesterperioden är över blir det vaktavlösning på ett par av kommunhusets chefsstolar.

Antalet sökande till musikhögskolorna har minskat kraftigt. För drygt 30 år sedan fanns det många stråkutbildningar vid många av landets folkhögskolor. I dag finns det bara ett fåtal.

I höst påbörjar Kulturskolerådet en satsning på kulturskolor i Norrbotten. Syftet är att öka barns möjligheter till kulturut­övande.

KULTUR Samverkan mellan kommuner, region, föreningsliv och studieförbund ska stärka barns möjlighet att utöva kultur.

Ansökan i augusti och besked i september.

Nu får unga i Norden chans att utveckla sitt filmintresse på Island!

I onsdagen NT var det en artikel om Svenska Blåslandslaget där vi på Kulturskolan i Norrköping inte känner igen oss.

Melodifestivalvinnaren och Växjösonen John Lundvik uppträder tillsammans med Kulturskolans elever från Ljungby under måndagkvällen – ett typ av samarbete Lundvik tycker fler kända artister borde gö

Under måndagen sjöd Musikskolans lokaler lite extra av kreativitet.

Gislaved Musikkommunen Gislaved har satsat på musikskolan i många år. Men nu är musikskolan i fara sedan Skolinspektionen utdömt ett vite på 500 000 kronor.

Mindre "utmanande" samtidskonst och mer "tidlös och klassisk" konst. Det är ett av kulturförslagen från Sverigedemokratiskt styrda Sölvesborg.

Fler barn och fler kurser – musikskolan växer och nu hoppas man på att cirkusskolan, som varit en populär lovaktivitet, kan bli permanent i kursutbudet.

Närmare 300 anställda vid Norrbottens och Västerbottens kulturskolor har denna vecka träffats på konferensen "Steget före" i Piteå.

Foto: Ann-Marie AnderssonSuzi Koken Knutsson, chef för Kulturskolan, hoppas att manifestationen till stöd för verksamheten ska samla många deltagare.

KÄNSLAN AV ATT BIDRA. MÖJLIGHETEN ATT PÅVERKA

Kulturskolan är inne i en uppstartsfas inför hösten. Kursutbudet är likt tidigare, men ett nytt samarbete med Fryshuset och Mejeriet håller på att formas.

HÄSSLEHOLM Besparingarna på kulturskolan slår igenom lagom till den nya terminen börjar. I nästa vecka får ett 50-tal redan inskrivna elever besked om att de inte får fortsätta på kulturkolan.

Flen Kulturskolan blir avgiftsfri och ännu mer mat ska vara ekologisk. Så mycket större reformer än så blir det inte.

Sidor