Arkiv

Kulturskolans personal fick under måndagen ta del av det underlag till beslut som kulturförvaltningen har arbetat fram.

Såväl musiker, politiker som tidigare ledande kommunala tjänstemän slöt upp för att visa sitt stöd för blås- och stråkundervisningen på Ronneby Kulturskola.

Kulturskolans elever har ett nyfunnet intresse: Storbandsmusik. Ett tiotal ungdomar övar varannan vecka tillsammans. Den 8 februari inleder de Köpings storbands konsert ”Sing Sing Sing”.

Det svenska musikundret framhålls ofta som den ekonomiskt starkaste delen av de kreativa näringarna i Sverige. Ofta pekar man också på kombinationen av bredd och spets.

Vårgårda Först om tre veckor tänker Alliansen i Vårgårda diskutera musikskolans framtid. Satsa eller lägg ner verksamheten, säger Miljöpartiet.

– Genom denna skrift vill vi erbjuda konkret stöd till chefer och ledare i kulturskolan.

Avgifterna till de kommunala Kulturskolorna varierar stort. Växjö har den dyrast terminsavgiften i Småland med 950 kronor. Det kan...

"Avgifterna för kommunernas kulturskolor som erbjuder kurser i bland annat musik, dans och teater, varierar stort i Småland. Vår kartläggning..."

Vill du ansvara för Kulturskolans fortsatta utveckling i en expansiv storstad?

Temat var rymden i en stor allsång som anordnades på UKK.

Kulturskolan på Tjörn hamnar i topp i ny nationell mätning.

Elever som går på Hultsfreds kommuns musikskola behöver inte betala någon avgift. Kommunen strävar nämligen efter att alla som vill...

"Genom samarbetet med El Sistema Stockholm hoppas vi kunna engagera, inspirera och uppmuntra unga instrumentalister till spännande upplevelser med musiken i centrum" säger Staffan Becker, konserthu

Hjo Kulturskola (13 feb, 2020)

Västsveriges enda professionella blåsorkester tvingas lägga ner. Regionen halverar stödet och pengarna räcker inte till. Årets säsong blir den sista för Göteborg Wind Orchestra.

För ungdomar som drömmer om att jobba med film, startar nu en unik kurs på Kulturskolan i Umeå.

Musikskolan i Alvesta lanserar i år en ny aktivitet för sportlovslediga skolungdomar. Eleverna får testa att spela in egna låtar tillsammans och även göra en musikvideo.

Kulturskolan i Vindeln håller musikundervisning för sammanlagt 170 elever varje vecka och undervisar i en lång rad olika instrument.

Att lära sig hantera en gitarr, bemästra ett piano eller betvinga en tvärflöjt är tidlöst populärt.

En genomgång av kulturskolans roll i de regionala kulturplanerna och förändringar sedan 2015.

Sidor