Arkiv

Simrishamn är den kommun i Skåne som lägger mest pengar på kulturskolan per invånare i åldern 6 till 19 år, enligt siffror från Kulturrådet.

Perstorp är en av de kommuner i Skåne som lägger minst pengar på kulturskolan per invånare i åldern 6 till 19 år, enligt siffror från Kulturrådet.

Halmstad Kommunen har rekryterat två nya ledare inom kulturen i Halmstad.

Simrishamns kommun är den kommun i Skåne som satsar mest pengar på kulturskolan per invånare.

Flera kulturskolechefer i Skåne vill se en lag som innebär att kommuner måste erbjuda kulturskoleverksamhet.

Flera skånska kommuner drar ner på kulturskolan när pengar behöver sparas. Flera kulturskolechefer vill nu se en lag – som ser till att barn och unga ska ha tillgång till en kulturskola.

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen ocks&ar

Facebook delar ut pengar (5 apr, 2020)

Luleå Varje år delar Facebook ut pengar till verksamheter i Luleå i sitt Community Action Grants, som syftar till att bidra till samhället där Facebook har sin verksamhet.

Barn- och utbildningsnämnden i Osby kommun beslutade i fredags att halvera musikskoleavgiften för eleverna för vårterminen.

Inbjudan till digitala diskussioner – hur säkrar vi barnens tillgång till musik?

De senaste åren har en jämlik och inkluderande kulturskola utryckts som ett ideal på det politiska planet.

Gruppaktiviteterna på Kulturskolan fick pausas för tre veckor sedan. Nu har man sett över verksamheten och genomfört en rad förändringar, som gör att man nu kan starta upp igen.

Kulturskolans elever får också tänka annorlunda i coronatider. Förra veckan målades teckningar som sedan överlämnades till några äldreboenden i Vimmerby.

Filmstöd till Öckerö (14 apr, 2020)

Kulturskolan i Öckerö kommun har fått beviljat ett pilotstöd från förvaltningen för kulturutveckling inom Västra götalandsregionen.

Amanda Lind skulle talat vid vår konferens Kulturskoledagarna i mars 2020 men här kan ni istället se ett inspelat tal från henne - klänningen i bakgrunden bar hon p&

Kulturskolan har ställt in all undervisning under veckan för att tackla nya riktlinjer som kräver två meter mellan alla elever. Nästa vecka ska verksamheten starta upp igen, men i ny form.

Sidor