Kulturskoledagarna 2020 genomförs inte

Kulturskolerådet kan inte genomföra Kulturskoledagarna den 25 till 27 mars.

- Det här är årets höjdpunkt och det är väldigt trist att vi inte kan genomföra konferensen som planerat, säger Kulturskolerådets ordförande Jalle Lorensson.

Coronaviruset (COVID-19) har medfört att många deltagare och föreläsare har avbokat samt att Folkhälsomyndigheten uppmanat till försiktighet med resor till Stockholmsområdet. Sammantaget gör detta att Kulturskolerådet inte kan genomföra konferensen.

- Vi kommer att försöka publicera föreläsningar och annat digitalt men också genomföra årsmötet online. Det här blir en stor utmaning men jag hoppas alla har förståelse för denna unika och problematiska situation, säger Jalle Lorensson.

De kostnader som Kulturskolerådet har för konferensen (mat, lokaler, hotell, föreläsare mm.) ligger kvar vilket medför att det är svårt att flytta fram konferensen under året.

- Att flytta fram är inget bra alternativ, för då måste deltagarna betala en gång till för resa, boende och konferensavgift. Vi får nu göra det bästa av situationen och rikta energi och engagemang på en ny konferens 2021, säger Lorensson.

Rum och mat finns fortfarande tillgängliga för de som bokat och fortfarande vill nyttja, kontakta i sådana fall Pantea (pantea@kulturskoleradet.se) senast den 23 mars.

Jalle Lorensson SV (Foto: Anders Roos)