Avdelningschef till Västerås Kulturskola

Om oss

Vi drivs av passionen för undervisningen, pedagogiken och de konstnärliga uttrycken. Du som avdelningschef leder en arbetsgrupp med engagerade lärare som varje dag skapar magi tillsammans med våra elever.

Kulturskolan är en frivillig skolform där elever, mellan 0-20 år som är bosatta i Västerås, får möjlighet att hitta sina egna uttryck inom musik, dans, teater, musikal och bild & konst. Med cirka 2400 elever undervisar våra lärare i ca 60 olika ämnen från nybörjare till avancerad nivå. Vi är stolta över att även erbjuda undervisning för elever med funktionsvariationer inom många olika ämnen. En av våra främsta ambitioner är att finnas för alla barn och ungdomar och vi arbetar aktivt med att nå nya målgrupper.

Vi bidrar till att elever hittar allt från en meningsfull fritidssysselsättning till en livslång passion. Tillsammans arbetar vi utifrån våra värdeord: Människan, Mötet och Magin!

Kulturskolan är en del av Kultur-, idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer på: www.vasteras.se/kulturskolan

Arbetsuppgifter

Vi är en skola med hög trivsel och erfarna lärare som undervisar i våra lokaler i Växhuset och på ca 15 andra skolor i kommunen. Du som avdelningschef arbetar i kreativa miljöer och driver verksamhetsutveckling tillsammans med enhetschef/rektor genom att fokusera på helhetsperspektivet och inspirera andra. Uppdraget förutsätter att du har kunskaper om utvecklingsprocesser och är van vid att driva förändringsarbete.

Du ansvarar för ekonomi, personal och arbetsmiljö med ett administrativt team som stöd. Du leder ca 25 lärare med stort förtroende och tillit till deras spetskompetens, styrkor och utvecklingspotential. För dig är medarbetarna den främsta tillgången och du skapar engagemang och gemensam syn på uppsatta mål. Genom dina erfarenheter av ledarskap bygger du långsiktig hållbarhet och effektivitet.

Sista ansökningsdag: 
12 apr, 2020
Kvalifikationer: 
Du motiveras av samverkan och ser betydelsen av att ha goda nätverk och delta i olika samverkansforum. Det ger dig tillfällen att lära av andra och hitta fler sätt att nå nya målgrupper. För att bidra till en kulturskola i framkant är omvärldsbevakning en del av din vardag. För att kunna axla rollen har du erfarenhet av skola och/eller kulturområdet och gärna även kulturskoleverksamhet. Du har högskoleutbildning inom pedagogik- eller kulturområdet eller erfarenhet som är relevant för rollen samt stort engagemang för lärande och de konstnärliga uttrycken. Är ditt nästa jobb avdelningschef på Västerås kulturskola? Din ansökan är varmt välkommen. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Tillträde enligt överenskommelse

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Heltid 100%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Lön: 
Individuell lönesättning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Enhetschef/Rektor Peter Bladh
Telefon: 
021-39 30 80