Biträdande enhetschef

Arbetsplatsbeskrivning

Botkyrka kommun är stockholmsområdets femte största kommun med mer än 90 000 invånare. Omtalade kultur-, demokrati- och upplevelsesatsningar, expansivt näringsliv samt ung och internationell befolkning, gör Botkyrka till en händelse- och variationsrik kommun med plats för nytänkare.

Kultur- och fritidsförvaltningen, med ca 150 anställda, svarar för att det finns ett rikt kulturliv och ett mångsidigt fritidsutbud i Botkyrka kommun, i form av bad, bibliotek, konsthall, kulturskola, fritidsgårdar och sportanläggningar.

Arbetsbeskrivning

Vi söker en biträdande chef som vill vara med att utveckla och driva en kulturskola som förändras med samtiden, i en urban miljö och som präglas av ungt engagemang och flerspråklig miljö. Du är öppen, orädd och energisk och vill tillsammans med oss skapa en samtida kulturskola där vi med kreativa metoder inkluderar fler.
Botkyrka Kulturskola befinner sig i ett spännande förändringsarbete som syftar till att verksamheten ska bli angelägen för fler vilket i praktiken innebär att komplettera dagens kursverksamhet med en öppen verksamhet som är mer behovsstyrd utifrån barns och ungas önskemål och vardag. Vi söker dig som vill ta ett utvecklingsansvar och skapa nya strukturer för den öppna verksamheten och göra det i tätt samarbete med våra pedagoger. Arbetet innebär ett visions- och strategiarbete, praktisk implementering och framförallt ett ledarskap där kulturskolans personal är med i denna förändring.
Tjänsten innebär ett personal- och budgetansvar för 20-25 medarbetare, varav ett team med 3 lagledare, en hel del administrativa uppgifter samt en del kommunikationsarbete. 

Kvalifikationer

Vi ser att du har tidigare chefs- eller ledarerfarenhet och ett brett nätverk inom kulturområdet. Det är viktigt att du har erfarenhet av pedagogiskt arbete med kultur för barn och unga, att du drivs av att fler unga ska få möjligheter prova på och utvecklas inom sitt skapande och att hitta verksamhetsformer som tar till vara barn och ungas eget engagemang och kreativitet.
Viktiga områden att ha god kännedom om är musik, dans, teater och bild/film.

Vi vill att du har:
- Högskoleutbildning inom pedagogik, konst/kultur eller motsvarande
- Dokumenterad erfarenhet från arbete i kulturskola eller annan liknande kulturverksamhet
- Chefserfarenhet, gärna ifrån en pedagogisk verksamhet
- Goda kunskaper inom ekonomi, data och administration
- Kunskaper om utvecklingsarbete, målstyrning samt resultatuppföljning

Du får gärna ha kunskaper/erfarenhet ifrån:
- Kunskap om lokala och regionala kulturfrågor
- Erfarenhet av att arbeta i en politikerstyrd organisation
- Erfarenhet av att söka externa medel

Som person är du:
- Driven, tar egna initiativ och kan arbeta självständigt
- Ansvarstagande, analytisk och resultatorienterad
- En god kommunikatör, har lätt för att bygga förtroenden och att samverka brett
- Utvecklingsbenägen

Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande. Vi ser vidare att du har erfarenhet av arbete i en interkulturell miljö och gärna från miljonprogramsområden.
Stor vikt kommer att läggas på dina personliga egenskaper.
Vi vill att du i ditt personliga brev bland annat beskriver varför du vill arbeta i Botkyrka och hur du ser att du kan bidra till den fortsatta utvecklingen av vår verksamhet i den ovan beskrivna riktningen.

Vår organisation ska kännetecknas av mångfald och återspegla samhällets struktur. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss.
 

Erfarenhet krävs. 

Sista ansökningsdag: 
30 aug, 2016

Om anställningen

Arbetsort: 
Tumba, Botkyrka
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Lön: 
Månadslön enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Botkyrka kommun