Enhetschef allmänkultur/kulturskola till Ale kommun

Ale kommun ligger strax norr om Göteborg och har 29 000 invånare. Vi är 2 000 personer som jobbar med att göra det lätt för Aleborna att leva. Att pendlingen är enkel med direkttåg från både Trollhättan och Göteborg gör bara saken bättre.

Vi som jobbar i Ale kommun ska ge Aleborna inspiration att följa sina drömmar. Då krävs riktigt bra medarbetare. Vill du bli en av oss?

Allmänkulturen omfattar kulturskola, kultur för barn och unga, kultur för vuxna, kulturarvsfrågor, kommunens konstsamling, samt bidrag till bland andra kulturföreningar.

Där Aleborna upplever delaktighet och inflytande skapas förutsättningar för ett hållbart samhälle. Därför vill vi ha en kulturverksamhet som är tillgänglig på riktigt genom att invånarna hittar den kulturyttring som passar just dem. 

ARBETSUPPGIFTER
Som enhetschef sätter du kommunens kulturutbud i ett sammanhang och ansvarar för att styra balansen mellan kvalitet och tillgänglighet. Målet är att beröra människor genom upplevelser. Du ansvarar för de publika visningar som genomförs under verksamhetsåret.

Du ansvarar för att utveckla samt synliggöra kulturskolans verksamhet genom att ge den ett väl definierat innehåll som också når nya målgrupper.

Kulturverksamheten har i uppdrag att vara en del av samhällsplaneringsprocessen, bland annat genom att påverka utformningen av publika mötesplatser och den offentliga konsten. Din roll är att leda verksamhetens deltagande.

Sektor utbildning, kultur och fritid har i uppdrag att skapa en strategi för att säkerställa ungdomars inflytande i Ale kommun. Din roll är att tillsammans med chefskollegorna arbeta fram ett förslag till strategi. 

Sista ansökningsdag: 
1 dec, 2015
Kvalifikationer: 
Högskoleutbildning inom kulturvetenskap eller motsvarande är ett krav. Vi tror att du har gedigen erfarenhet av öppen kulturverksamhet och kan driva utvecklingsarbete i en lärande organisation. Erfarenhet av att leda projekt är meriterande. Du är tydlig i ditt ledarskap och har god förmåga att entusiasmera dina medarbetare.

Om anställningen

Arbetsort: 
Ale
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidare

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Ale kommun
Kontaktperson: 
Michael Svensson, Verksamhetschef
Telefon: 
0303-33 06 33