Gitarrlärare till Västerås Kulturskola

Nu söker vi på Västerås Kulturskola en vikarierande gitarrlärare till vår verksamhet för läsåret 2019/2020. Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Välkommen med din ansökan! 

En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset - en central mötesplats - där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamheten bedrivs även ute på kommunens skolor. 

Gitarrundervisningen börjar med barn i 6-årsåldern och är sedan progressivt organiserad. Barnens förmåga att spela på gehör inleder. I olika steg går sedan eleverna vidare mot ensembler, orkestrar och solistiskt spel. I din roll kommer du ansvara för att skapa bästa möjliga förutsättningar för elevernas lärande. I dina arbetsuppgifter ingår att under terminen genomföra konserter och arbeta i olika skolgemensamma projekt. Du ingår närmast i ett ämneslag bestående av ytterligare 7 gitarrlärare samt lärare i blockflöjt.

Sista ansökningsdag: 
12 maj, 2019
Kvalifikationer: 
Vi ser att du som söker har en relevant pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig. Du har mycket goda kunskaper i gitarrspel med god bredd avseende genre och spelteknik samt erfarenhet av att leda olika typer av ensembler. Du har tidigare erfarenhet av gitarrundervisning i grupp. Din huvudinriktning är akustisk/klassisk- eller el-gitarr men du bör behärska båda delarna till minst medelgod nivå. Kunskap i PA-/inspelningsteknik liksom biinstrument/sång är meriterande. God datavana är ett krav och det är bra om du har kunskap om data- och musikprogram som hjälpmedel för musikskapande, som sceniskt hjälpmedel och i undervisningen. Erfarenhet av samarbete i projektform, gärna i ledande funktion, är även det en fördel. Övrigt meriterande är B-körkort. I din roll behöver du ha god förmåga och metoder för att tillvarata och utveckla elevernas potential och lust med utgångspunkt från var och ens personliga förutsättningar och perspektiv. Du trivs med att jobba med både bredd och spets. Du kommer gärna med nya idéer och är ansvarsfull, strukturerad, välplanerad och månar om en hög professionell nivå i alla delar. Du har ett lösningsfokuserat, generöst och prestigelöst förhållningssätt och du ser till det gemensammas bästa och trivs i samarbete med andra. Stor hänsyn tas till personlig lämplighet.

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Deltid 60%
Anställningsform: 
Tidsbegränsad anställning/Vikariat läsåret 2019/2020
Tillträde: 
12 aug, 2019
Lön: 
Individuell lönesättning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Enhetschef/Rektor Peter Bladh
Telefon: 
076-569 23 17