Musiklärare, grundskola och kulturskola

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.
Kultur- och fritidsförvaltningen ansvarar för stadens kultur- och fritidsverksamhet vilket involverar verksamheter inom såväl fritid, idrott och kultur. Vi strävar alltid efter ett attraktivt utbud, med prioritering för barn och ungdomar.

Om arbetsplatsen

Solna kulturskola är en enhet inom Kultur- och Fritidsförvaltningen i Solna stad. Skolan erbjuder, i första hand barn och ungdomar, konstnärliga upplevelser och utbildning. Verksamheten arbetar för hög kvalitet, konstnärlig och genremässig bredd för alla åldrar och intressen. Solna kulturskola vill vara en kulturskola som utmärker sig i landet för sitt arbete såväl kvalitativt som i pedagogiskt och konstnärligt nytänkande.

Vad innebär arbetet?

Tjänsten som musiklärare 100 % är en projektanställning på två år som kan komma att bli en tillsvidaretjänst. I tjänsten ingår undervisning på grundskolan samt undervisning inom kulturskolans utbud utifrån sökandes profil.

Vår vision är att utveckla en levande kulturmiljö för Solnas elever. Därför kommer vi att skapa ett arbetslag med specialister som kombinerar musikundervisning på grundskolor med kulturskoleundervisning i grundskolans närmiljö. Solna kulturskola har fått ett uppdrag att utveckla samarbetet mellan förskola/skola och kulturskola. Uppdraget går nu in i ett nytt skede och därför behöver vi komplettera med dig som tänker kreativt men också strukturerat och som kan leverera och praktiskt genomföra idéer i samarbete med andra.

Vem söker vi?

Vi söker en legitimerad musiklärare som brinner för att alla barn ska få möjlighet att upptäcka musikens viktiga, spännande och fantastiska värld och som ser att den världen ryms i grundskolans läroplan. Tjänsten kräver också dokumenterat utmärkta ämneskunskaper i t.ex. sång, piano, gitarr och/eller slagverk eftersom integration med kulturskolans övriga kurser ingår. Vi söker dig som är:

  • Drivande och modig
  • Lockas av utmaningar
  • Har eleven och lärandet i fokus
  • Vågar både lyckas och misslyckas
  • Har ett mycket stort pedagogiskt intresse

Vi tror att du har erfarenheter med dig som visar att du är rätt person för den här tjänsten. Du kommer till ett härligt och stödjande kollegium!

Mer information och ansökan

Katarina Fast Ehrlén, bitr.rektor Solna kulturskola, 070-2820897

Fackliga representanter: Lärarförbundet, Kristina Karhunen, 08-734 29 48, Lärarnas Riksförbund, Susanna Sjögren, 0707-32 15 35 

Tjänsten är en projektanställning 100% under två år med tillträde 2015-08-12. Vi kallar till intervjuer efter ansökningstidens utgång. Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 maj. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem som du hittar längst ner på följande sida:

https://www.solna.se/sv/naringsliv-och-arbete/arbete-och-utbildning/jobba-i-solna-stad-/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=205&rmlang=SE

Sista ansökningsdag: 
11 maj, 2015
Kvalifikationer: 
Legitimerad musiklärare

Om anställningen

Arbetsort: 
Solna
Omfattning: 
100%
Anställningsform: 
Projektanställning 2 år, möjlighet till fast anställning
Tillträde: 
12 aug, 2015
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Solna stad
Kontaktperson: 
Katarina Fast Ehrlén
Telefon: 
070 - 2820897