Musiklärare stråk/ensemble/orkester, till El Sistema

Känslan av att bidra. Möjligheten att påverka.
Det händer mycket i Norrköping. Alltfler företag väljer att etablera sig här och vi växer dagligen med nya invånare. Att arbeta i Norrköpings kommun betyder att du är med och skapar välfärden. Våra 10 000 medarbetare bidrar och gör skillnad. Varje dag. Vi erbjuder en kreativ och dynamisk arbetsplats för nyfikna och öppna människor som vill ha mer än ett jobb. Tillsammans skapar vi Norrköpings framtid.

Vår verksamhet
Kulturskolan i Norrköping erbjuder frivilig undervisning för barn och unga i musik, drama, bild och slöjd. Vi har också ett väl utvecklat arbete inom Kultur i skolan, Skapande skola och med andra aktörer inom barnkulturområdet. I januari utökar vi vår verksamhet med att starta El Sistema i ett av kommunens stadsdelsområden. Vi söker fyra lärare till ett arbetslag med i huvudsak undervisning inom El Sistema, men där också ämnesundervisning ingår som en del av tjänsten.

Arbetsbeskrivning
Under förutsättning av erforderliga beslut söker Kulturskolan i Norrköping en stråkpedagog.

Tjänsten innehåller undervisning av stråkelever inom El Sistema vid två grundskolor i en av Norrköpings kommuns stadsdelar. Undervisningen bedrivs både i klass och mindre grupper samt i kör/ensemble/orkester. Delar av undervisningen kan vara förlagd under skoltid medan övrig tid kommer vara förlagd i direkt anslutning till elevernas skoldag.

En del av tjänsten innehåller också undervisning inom ämnesundervisning på Kulturskolan. Dessutom ingår samarbetsprojekt med kollegor och externa kulturaktörer samt konserter och annan utåtriktad verksamhet.

Din profil
Vi söker dig som är kreativ och flexibel, och som har pedagogisk examen från musikhögskola eller annan likvärdig utbildning med inriktning mot instrumentalundervisning på stråkinstrumenten och ensemble.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din förmåga att lära ut till barn och unga. Det är också viktigt att du har servicekänsla gentemot våra brukare och har lätt för att samarbeta. Du måste även ha förmåga att både självständigt och inom arbetslaget kunna lösa problem, fatta beslut och planera för undervisningen. Du drivs av ett stort engagemang i arbetet och ser värdet av att vara med och göra skillnad för barn och unga i Norrköping.

Vi söker dig som är en förebild med förståelse för alla människors olikheter, såväl kulturella som sociala. Du är öppen och nyfiken och beredd att ständig ompröva dina metoder. Du är bra på att fånga elevernas intresse och arbetar medvetet med elevernas delaktighet. Du har också god samarbetsförmåga, initiativförmåga och är en god lagspelare i arbetslaget.

Erfarenhet från tidigare arbete med El Sistema är önskvärt men inget krav.

Övrig information och ansökan
Körkort och tillgång till egen bil är ett krav för tjänsten då viss del av undervisningen kan komma att ske i kommunens ytterområden.

Tjänsten är tillsvidare på 100% med tillträde 9 januari 2017 eller enligt överenskommelse.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av att erforderliga besluts fattas.

Vill du veta mer om tjänsten kontakta enhetschef Mats Gripenblad, tel. 0730-20 13 43, e-post: mats.gripenblad@edu.norrkoping.se

Sista ansökningsdag är 16 oktober.

Vi söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Norrköpings kommun tillämpar önskad sysselsättningsgrad. När du söker jobb hos oss i Norrköpings kommun använder du dig av vårt rekryteringsverktyg. Du påbörjar din ansökan genom att klicka på ansök längst ner i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

 

Sista ansökningsdag: 
16 okt, 2016
Kvalifikationer: 
Pedagogisk examen från musikhögskola.

Ansökan

Ansök via: 
Webbadress

Om anställningen

Arbetsort: 
Norrköping
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tillsvidare
Tillträde: 
9 jan, 2017
Lön: 
Vi tillämpar individuell lön. Ange löneanspråk i ansökan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Norrköpings kommun, Kulturskolan
Kontaktperson: 
Mats Gripenblad
Telefon: 
011-15 33 43