Östhammars kommun söker Kulturskolechef

Arbetsplats

Varje dag går cirka 1700 personer till arbetsplatsen Östhammars kommun för att leverera välfärd och utveckling så att vårt lokala samhälle kan fortsätta vara tryggt och attraktivt. Vi gör det tillsammans, med engagemang, ansvar och öppenhet. Det är vi stolta över.

Vi växer, och våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Kulturskola! Östhammars Kulturskola arbetar för att barn och ungdomar i Östhammars kommun ska ha tillgång till en mångfald av olika uttryck, utbud och möjligheter som samtidigt innehåller både bredd och spets. En utmaning är att nå fler och att alla ska känna sig välkomna i vår avgiftsfria kulturskola, vilket ställer höga krav på medarbetarnas kompetens och engagemang. Vi ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter.

Arbetsbeskrivning

Vi erbjuder ett spännande ledaruppdrag till dig som vill anta utmaningen att fortsätta utveckla en bred verksamhet med stort fokus på målgruppernas efterfrågan. Du ansvarar för att utveckla kulturskolans roll i samhällsutvecklingen genom nya samarbeten, nya arbetssätt och modeller. 

Vår utåtriktade verksamhet är omfattande. Undervisningen ges delvis i egna lokaler med professionell utrustning samt i ett 10-tal skolor i kommunen. Undervisning sker både på dagtid i skolorna och på övrig tid i egna lokaler. I dagsläget har vi c:a 650 inskrivna elever som undervisas av ett team på 15 lärare.

Uppdraget ställer krav på förändringsarbete av verksamheten, bland annat digitalisering. Du rapporterar till förvaltningschefen i Barn- och Utbildningsförvaltningen, som är din närmaste chef och du ingår i förvaltningens rektorsgrupp.

Vi arbetar efter våra gemensamma värderingar: Ansvar, Engagemang, Öppenhet och Tillsammans! I kulturskolan har barn och unga från 6 år (även vuxna i mån av plats) möjlighet till eget skapande i något av ämnena musik, sång, teater, musikal, dans och foto/film/media. Genom olika evenemang, stora som små, får eleverna uppträda.

 

Sista ansökningsdag: 
17 jun, 2018
Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Du som söker bör ha en högskoleutbildning inom pedagogik eller kultur alternativt annan högskoleutbildning som vi bedömer som lämplig. För att lyckas i rollen ser vi att du gärna har erfarenhet från att ha arbetat som chef och att du helst har någon form av arbetslivserfarenhet inom kulturområdet. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation och att du har genomgått en rektorsutbildning. B-körkort är en nödvändighet. Vi söker dig som varit, eller är intresserad, att bli chef med personal-, ekonomi- och verksamhetsansvar. Du har förmågan att både ta tillvara kulturskolans befintliga starka position och starka verksamhet samt möta medborgarnas framtida behov av en kulturskola som når fler. Att arbeta med utveckling kommer att vara en central uppgift och vi söker en ledare med lösningsfokus och tålamod att bygga långsiktigt. Utdrag ur belastningsregistret krävs vid anställning. I den här rekryteringen har vi valt vilka kanaler vi vill synas i och undanber oss därför ytterligare erbjudanden om annonsering och rekryteringshjälp. När du söker jobb hos oss ber vi dig söka digitalt för att få effektiv, snabb och säker hantering av din ansökan. Om du av någon anledning inte kan registrera din ansökan digitalt kan du skicka din ansökan märkt med referensnummer till: Östhammars kommun Lednings- och verksamhetsstöd Box 66 742 21 Östhammar

Ansökan

Ansök via: 
Webbadress
Ansök via postadress: 
Ja

Om anställningen

Arbetsort: 
Östhammar
Omfattning: 
Anställningens omfattning som chef är på 50 %, den går att kombinera med att vara sin egen administratör på 50%.
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Östhammars kommun, Barn- och utbildningsförvaltningen
Kontaktperson: 
Lisbeth Bodén, Barn- och utbildningschef eller Guy Eriksson, rektor Kulturskolan
Telefon: 
Lisbeth 072-577 02 38, Guy 0173-861 64 eller 073-346 11 06