Pianolärare till Västerås kulturskola

Om arbetsplatsen

Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Just nu söker vi en pianolärare till Västerås Kulturskola. Vill du bli vår nya kollega? 

Kulturskolan riktar sig i första hand till barn och ungdomar i Västerås i åldrarna 0-20 år och ger dem möjlighet att hitta sina egna uttryck genom musik, dans, teater, bild och konst. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan studieförberedande utbildning genom våra fördjupningslinjer i dans, musik, teater och konst samt verksamhet för barn och unga med olika funktionsvariationer. Kulturskolan har även en mycket väl utvecklad ensemble-, orkester- och körverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans-, teater- och musikalföreställningar, utställningar och konserter. En stor del av undervisningen sker i Växhuset, en central mötesplats i Västerås centrum där vi har egna lokaler, men vi har också verksamhet på ett flertal skolor i stadsdelar och ytterområden. Totalt går cirka 3 200 elever på Kulturskolan och för deras utveckling och lärande arbetar ett 50-tal engagerade, kunniga och inspirerande lärare som kan bli dina nya kollegor. Låter det som något för dig? Välkommen med din ansökan! 

Västerås Kulturskola ingår i förvaltningen Kultur- idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer om vår verksamhet på www.vasteras.se/kulturskolan.

Arbetsuppgifter

I din roll som pianolärare kommer du att undervisa barn och ungdomar i piano, både enskilt och i grupp. Även ensembleundervisning kan ingå. Under läsåret är du delaktig i konserter och olika skolgemensamma projekt. I ditt närmaste ämneslag (Piano/Klavér) har du sju skickliga och erfarna kollegor att utveckla undervisningen och dina egna förmågor tillsammans med. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till eftermiddagar och kvällar.

 

Sista ansökningsdag: 
31 mar, 2019
Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har en relevant pedagogisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer lämplig för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i pianospel, med god bredd avseende genre och spelteknik. Särskild inriktning mot populär-/afromusik (Jazz, pop, rock, funk osv.) är meriterande. Vi vill att du tidigare har undervisat i piano. Erfarenhet av att ha spelat i och lett olika ensembler/grupper är meriterande. För att lyckas i rollen behöver du ha en god förmåga att skapa varierade lärsituationer i och utanför undervisningsrummet. Vi ser det som meriterande att du är insatt i användande av data-/musikprogram som t.ex. Cubase och Ableton samt kan hantera PA-anläggningar och annan ljudteknik. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk och musikalisk förmåga och söker dig som är nyfiken, lärande och reflekterande. Du strukturerar och prioriterar ditt arbetssätt på ett effektivt sätt och du har god förståelse för hur vi tar till oss kunskap och människors olika förutsättningar för lärande. Du anpassar ditt sätt att förmedla ditt budskap på beroende på mottagaren, är lyhörd, flexibel och samarbetar bra ihop med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och trivs bra med att arbeta både enskilt och i gemensamma projekt. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Heltid 100%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Tillträde: 
12 aug, 2019

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Enhetschef/Rektor Peter Bladh
Telefon: 
021-39 30 80