Saxofon- och ensemblelärare till Västerås Kulturskola

Om arbetsplatsen

Nu söker vi på Västerås Kulturskola en saxofon- och ensemblelärare. Vill du vara med och skapa kreativitet och engagemang hos våra elever? Välkommen med din ansökan!

Kulturskolan är en frivillig skolform för en meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växhuset - där Kulturskolan har egna lokaler men verksamheten bedrivs också ute på kommunens skolor. Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder vi studieförberedande utbildning genom våra fördjupningslinjer i dans, musik, teater och bild & konst samt verksamhet för barn och unga med olika funktionsvariationer. Vi har en mycket väl utvecklad ensemble- och körverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av konserter, dans-, teater- och musikalföreställningar.

Västerås Kulturskola ingår i Kultur- idrotts- och fritidsförvaltningen. Mer information finns på vår hemsida www.vasteras.se/kulturskolan 

Arbetsuppgifter

I din roll som saxofon- och ensemblelärare ligger ditt huvudsakliga fokus, utöver instrumentalundervisningen, på arbetet med våra fantastiska storband där vi håller en erkänt mycket hög nationell nivå. Annan ensembleverksamhet kan också bli aktuell. Under året genomförs ett stort antal konserter och gemensamma arrangemang. Även orkesterresor förekommer. I ditt närmaste ämneslag (Blås) har du en grupp skickliga, erfarna och välkomnande kollegor. Arbetstiden är huvudsakligen förlagd till eftermiddagar och kvällar.

Sista ansökningsdag: 
2 apr, 2020
Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Vi söker dig som har en relevant pedagogisk utbildning eller annan utbildning/erfarenhet som vi bedömer lämplig. Du har tidigare erfarenhet av saxofon- och ensembleundervisning, helst med inriktning mot storband. Du har mycket goda kunskaper i saxofonspel, med god bredd avseende genrer (huvudsakligen jazz/afro) och spelteknik. Du har en god förmåga att skapa varierade lärsituationer i och utanför undervisningsrummet. Din undervisning kännetecknas av såväl bredd som djup och elevernas lärande och utveckling står i centrum. Du har en tydlig förmåga att entusiasmera, tillvarata och utveckla elevernas potential och lust med utgångspunkt från individens förutsättningar. Har du erfarenhet av undervisning för barn med särskilda behov är det meriterande. Du är ansvarsfull, strukturerad och månar om en hög professionell nivå i alla delar. Du har ett lösningsfokuserat och ödmjukt förhållningssätt, ser till det gemensammas bästa framför det egna och trivs i samarbete med andra. Grundläggande datakunskap krävs. Kompetens i biinstrument, arrangering och digitala verktyg för musikskapande och undervisning är meriterande. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
Deltid 40%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning
Tillträde: 
10 aug, 2020
Lön: 
Individuell lönesättning

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås Kulturskola, Västerås stad
Kontaktperson: 
Enhetschef/Rektor Peter Bladh
Telefon: 
021-39 30 80