Träblåslärare till Umeå musikskola UTBILDN:2016:165

Umeå kommun är regionens största arbetsgivare med 11 700 medarbetare. Våra jobb och vår värdegrund utgår från medborgarfokus, öppenhet, tillit och ständiga förbättringar. Umeå är en kulturstad i ständig utveckling. För att klara målet 200 000 invånare år 2050 behöver vi bli fler som arbetar för tillväxt och välfärd. Vi vet att olikheter berikar och välkomnar alla att söka jobb hos oss. De närmaste tio åren kommer vi att anställa omkring 1 000 medarbetare varje år. Vill du bli en av oss?

Vi samverkar för att barn och unga ska utvecklas och ha en trygg uppväxt. Vi lär barn att läsa, skriva och räkna. Vi bidrar till att utveckla barns fantasi och tro på sin egen förmåga. Vi stödjer barn och unga att leva ett självständigt liv. Vi har Sveriges viktigaste jobb - vårt uppdrag är att ge unga framtidstro.

Umeå Musikskola är en viktig del av kommunens utbildnings-, kultur- och fritidsverksamhet. Musikskolan erbjuder en kvalificerad, bred musikundervisning av välutbildade pedagoger och är en stimulerande del av många barns och ungdomars uppväxt. Musikskolan vill visa på värdet av det egna musicerandet; musikundervisningen ska fördjupa elevens musikaliska färdigheter, men den ska också ses som ett medel för personlig utveckling och för utveckling av sociala kompetenser. Lärandet utgår från varje elevs egna förutsättningar; intresse, ambition och förmåga. Inga förkunskaper krävs.

Huvudman för musikskolan är Umeå kommun och Musikskolan hör till för- och grundskolenämnden även om verksamheten är kommunövergripande. Centrala undervisningslokaler och skolans administration finns på Midgårdsskolan men en stor del av verksamheten bedrivs också i 45 av kommunens skolor. Just nu jobbar cirka 40 lärare på Musikskolan. Verksamheten vänder sig till kommunens samtliga invånare där barn och unga är den prioriterade gruppen.

Hösten 2013 startades El Sistema som är en kör- och orkesterverksamhet på två skolområden med elever från förskoleklass till årskurs 5. Vi har även en traditionell ämneskursverksamhet, orkestrar, folkmusikgrupper, storband och körer. Vi har en väl utbyggd Suzukiverksamhet på sex olika instrument. Vi jobbar mycket aktivt med att utveckla verksamheten och bredda rekryteringsbasen av elever. Vill du bli en av oss?

Sista ansökningsdag: 
30 maj, 2016
Kvalifikationer: 
Vi söker dig som har musikpedagogisk utbildning med huvudinriktning saxofon, klarinett och tvärflöjt. Du har erfarenhet av att undervisa elever i grupp i skolmiljö. För att lyckas i uppdraget har du god förmåga att individualisera undervisningen utifrån elevernas behov. Vi söker dig som vill vara en social och mänsklig förebild med förståelse för alla människors olikheter, såväl kulturella som sociala. Du är öppen och nyfiken och beredd att tillsammans med dina kollegor ständigt ompröva dina metoder. Du är en god ledare med stor vilja till samarbete, har initiativförmåga och är flexibel. B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav. Vi ser gärna att du bifogar personligt brev och cv. Till följd av lagen om lämplighetskontroll ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas vid anställning.

Om anställningen

Arbetsort: 
Umeå
Omfattning: 
75%
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning. Från och med 2016-08-15.
Tillträde: 
15 aug, 2016
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Umeå Kommun/Umeå Musikskola
Kontaktperson: 
Åsa Linghult, rektor,
Telefon: 
070-373 59 61