Två stråkpedagoger till El Sistema Gävle

http://www.offentligajobb.se/jobad/tv%c3%a5-str%c3%a5kpedagoger-till-el-sistema_g%c3%a4vle-g%c3%a4vleborgs-l%c3%a4n-sverige_c0f7f2e1-b43c-4f62-ad9d-c02608f9cca1

El Sistema finns sedan 2015 i Kultur- och fritid Gävle som ett komplement till Kulturskolans verksamhet och utökar, fr o m hösten 2016, verksamheten med att erbjuda barnen i åk 2 att spela fiol och cello. El Sistema bygger på visionen om musikens förmåga att få människor att växa i ett socialt sammanhang och visar på möjligheten och potentialen i att använda musik som verktyg för social, kulturell och mänsklig utveckling, stärka gemenskapen samt barnens och ungdomars självkänsla och identitet. Vi finns i stadsdelen Sätra och du kommer i huvudsak att arbeta med barn i åldrarna 7-8 år under deras ordinarie skoldag samt på familjeträffen Vänstay, på onsdag kvällar. Undervisningen kommer att bedrivas i form av stråkklasser, där varje klass har två lektioner i veckan.
Du kommer att ingå i ett team på tre stråkpedagoger i samarbete med klasslärarna samt övriga El Sistemapedagoger från Kulturskolan.

Arbetet är schemalagt dagtid, tjänstgöring måndag-fredag. Viss kväll-, helgtjänstgöring och lovverksamhet kan förekomma.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sista ansökningsdag: 
15 maj, 2016
Kvalifikationer: 
Kvalifikationer I El Sistema arbetar vi med grupper ur ett socialt perspektiv, där musiken är vårt främsta redskap. Du vill utveckla samarbetsförmågan hos eleverna, skapa framtidstro och delaktighet bland unga med hjälp av klassisk konstmusik, folk- och världsmusik och barns eget skapande. Vidare har du ett intresse för språkutveckling, kommunikation och är positivt inställd till ett nära samarbete med grundskolans personal samt barnens anhöriga. Du har instrumental ensemble-/musiklärarutbildning från musikhögskola, eller motsvarande utbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är meriterande om du har • Bi-instrument (rytmik/sång/ackordsinstrument) • Erfarenhet av att arbeta på kulturskola • Tidigare erfarenhet av arbete med El Sistema Vi söker dig som: • Har god samarbetsförmåga och kan skapa kontakter och underhåller relationer • Har god och ödmjuk ledarskapsförmåga med stort elevfokus • Kännetecknas av empati, kreativitet och god förmåga att organisera lärsituationer • Är öppen och har ansvarskänsla • Är organiserad, strukturerad, pålitlig samt har god framförhållning • Har en stark vilja att utvecklas och ständigt lära dig något nytt • Har ett förhållningssätt som stämmer överens med Kulturskolans och kommunens värdegrund. B-körkort är meriterande men inte ett krav. Eftersom tjänsten innebär arbete med barn och unga kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras av arbetsgivaren. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gävle kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför rekryteringsarbetet har Gävle kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Läs mer: http://www.gavle.se

Om anställningen

Arbetsort: 
Gävle
Omfattning: 
65% av heltid, med ev möjlighet till utökning i Kulturskolans verksamhet.
Tillträde: 
15 aug, 2016
Lön: 
Månadslön

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Gävle Kommun
Kontaktperson: 
Ulrika Swedén, samordnare El Sistema
Telefon: 
0761259841