Verksamhetschef för Kulturskolan

Kulturskolan har cirka 1300 elever i åldrarna 9-19 år. Här arbetar ca 30 lärare och undervisning sker på samtliga skolor i kommunen. Varje vecka spelar omkring 650 elever i ett 30-tal ensembler. Årligen genomför vi över 100 konserter i samband med olika evenemang. Undervisningen sker på ett 20-tal instrument samt i sång, musikteori, musikdata, bild, dans drama/teater, serieteckning och animation & film.Vi söker nu en ny verksamhetschef för Kulturskolan.Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag blir att planera, utveckla och följa upp verksamheten utifrån systematiskt kvalitetsarbete med stöd av de politiska måldokumenten samt genom samverkan med elever, personal och föräldrar. Du ser till att elevernas önskemål står i centrum och skapar goda samarbetsmöjligheter med kommunens alla verksamheter. Som pedagogisk ledare skapar du ett positivt arbetsklimat och tillsammans med kreativa och konstnärliga medarbetare ge förutsättningar för en attraktiv lärandemiljö med motiverande människor som trivs och utvecklas. Du kommer att ingå i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med skolorganisationens verksamhetschefer och central förvaltningspersonal. I rollen som verksamhetschef har du också personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du kommer dagligen att använda dig av IT-kompetens då delar av ditt arbete sker i verksamhetssystem såsom lönesystem, ekonomisystem och lärplattform för elever etc. 

Sista ansökningsdag: 
14 aug, 2016
Kvalifikationer: 
Vi söker dig med lämplig pedagogisk högskoleutbildning inom kulturområdet. Du har god förståelse för hur en politisk styrd organisation fungerar och har erfarenhet av att ha personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Det är meriterande om du har genomgått statlig skolledarutbildning alternativt annan ledarskapsutbildning. Dokumenterad erfarenhet som ledare vid musik- och kulturskola eller motsvarande samt god administrativ förmåga förutsätts. Som person har du god social kompetens och samarbetsförmåga samt är kommunikativ i tal och skrift. Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet.

Om anställningen

Arbetsort: 
Hässleholms kommun
Omfattning: 
Heltid
Anställningsform: 
Tjänsten är en tillsvidareanställning med anställningsstart 2016-12-01 eller enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Hässleholms kommun
Kontaktperson: 
Eva Andersson
Telefon: 
0451-26 77 31