Stäng

Kom igång och utveckla arbetet

Vill du inleda och utveckla arbetet med delaktighet och inflytande i kulturskolan? Här får du tips och inspiration som gör resan vidare enklare.

Funktionen ”bifogade filer” i marginalen lägger sig som standard över artikelbilden. Svenska tecken i filnamn ställer till det (ser bra ut i Safari men knas i Firefox), något man slipper om man skulle länka filer direkt i texten (alltså i den här ytan).

Under artikelbilden ligger en bild som är en funktion som vi kan kalla ”bifogade bilder”. Här kan man hälla in fler bilder från filhanteraren. Därunder visas videoklipp som – också genom systemet – importeras från Vimeo. Har man många filmer blir det svårt att få en begriplighet i det hela, något som man också kan avhjälpa genom att publicera filmklippen ”inbäddat” i textblocket (exempel nedan). Då kan man t.ex. skriva något om vad filmen handlar om samt länka till frågeställningar (på en sida eller i ett bifogat dokument) i direkt anslutning till klippet.

Undersidor

Man kan ju länka i texten till sidor ”under” en huvudsida. Så är man inte begränsad till hur systemet är uppbyggt…

Ett exempel på en inbäddad film

Den här filmen hämtas på ett annat sätt än vad som är brukligt på sajten. Men det är i sig inget problem. Tycker att vi kör på att ge besökaren ett sammanhang.

  • Här är en länk till samma fil som listas under ”bifogade filer” i marginalen. På det här sättet kan man bättre styra hur filen visas, gruppera filer när man har många osv.

Taggade filer

Du, Ida, skrev att Kulturskolerådet vill ha allt material taggat till projektet, men att bifogat material inte automatiskt ska ritas ut på alla projektsidor. Jag tror att det är enkelt löst genom att (rätta mig om jag har fel) egentligen inte handlar om att materialet taggats med ett ämne eller liknande, utan att t.ex. videofilmer knyts till ett projekt just för att visas i anslutning till projektet. Man tappar ingen funktionalitet – som det verkar – av att strunta i den här hopkopplingen. Allt material som visas på våra projektsidor hör till projektet genom det sammanhang vi skapar, och det finns inget mervärde vi tappar genom att inte koppla varje fil till dokumentet. (Svårt att förklara på ett vettigt sätt, men budskapet är väl att det löser sig…)


Det här kanske kan vara en puff för en undersida

En kort text som handlar om vad som kan vänta besökaren på den sida som vi puffar för. Fördjupa dig i olika frågor och teman. Och så kan man lägga till en länk.

Kanske en länk på en egen rad


Dolör rutrum odio justö duis pläceråt eleifend målesuadä. Lörem lectus phäretra ipsum pösuere. Etiam södåles vestibulum etiäm hendrerit å dolor donec. Söllicitudin ut nisl justo, ante odiö låöreet. Plåteä tellus orci. Fusce hendrerit ut morbi nec orci. Suspendisse plåteå mi quåm blandit risus justö. Viverrå pulvinår tempör. Diam elit duis praesent egestås justö. Hendrerit tempus risus nisl suscipit plåcerät fringilla. Pörtä ådipiscing dignissim est in dignissim. Såpien nisl nunc sodales duis iäculis risus condimentum. Suspendisse viverrä sollicitudin duis est, curåbitur volutpåt. Ultricies pröin fåcilisis dåpibus, cönsectetur fusce velit. Vel habitässe pretium söllicitudin tincidunt.