Stäng

Kulturskolans dag

Sikta mot 20 maj 2023!

Kulturskolans dag 2023 kommer åter igen att äga rum den 20:e maj. Tillsammans vill vi skapa ett årligt, frivilligt, nationellt och lokalt evenemang. Syftet är att Kulturskolan ska synas och höras överallt! Vi på Kulturskolerådet tror att det är viktigt att sätta ljuset på den fina verksamhet som sker ute i landets kultur- och musikskolor. 

Kulturskolerådets styrelse har beslutat att återkommande förlägga Kulturskolans dag till den 20 maj. Det finns nu inlagt i den offentliga namnlängden att detta är Kulturskolans dag, precis som att det är Kanelbullens dag är 4 oktober.

Detta innebär att dagen kommer att inträffa på olika veckodagar olika år, vilket är ett svar på olika önskemål som kommit Kulturskolerådet till del. Somliga kulturskolor vill gärna ha Kulturskolans dag på en veckodag, andra på en helgdag, somliga tycker att långhelg är toppen medan andra föredrar annat. Så nu kör vi ett fast datum!

Naturligtvis går det som vanligt utmärkt att förlägga verksamheten vilken dag som helst i nära anslutning, om den specifika dagen inte skulle vara optimal för just er.

2023 kommer vi att ha en sida där ni alla kan lägga upp era bidrag själva och sprida info om era olika aktiviteter.

2022

Den 20 maj 2022 arrangerades också Kulturskolans dag. Initiativtagare var Kulturskolerådet, kulturskolornas intresseorganisation i samarbete med Värnamo och Botkyrka kulturskola.

2022 års kampanj förmedlade hopp genom låten ”Magi” som framfördes av elever från Botkyrka kulturskola. Text, musik och arrangemang kom från Andreas Westberg, kulturskolechef på Värnamo kulturskola. Många av Sveriges kulturskolor deltog i manifestationen med evenemang som visade upp delar av den fantastiska verksamhet som kulturskolans elever deltar i varje vecka. 2022 års material hittar du på facebooksidan Kulturskolans Dag samt här på kulturskoleradet.se

Låten och arrangemanget finns på Kulturskolerådets Drive och det går bra att använda musiken, låten och arret i olika evenemang. Informera om text och musik: Andreas Westberg

FRÅGOR OCH SVAR