Stäng

Kulturskolans dag

 KULTURSKOLANS DAG 2022:  Kulturskolans dag firas 2022 fredagen den 20:de maj. Firandet kommer pågå under hela vecka 20 med lokala aktiviteter och flashmobs, så att det är möjlig att ha sin lokala aktivitet det datum som passar bäst under veckan. De som vill kan filma och lägga upp sitt material på facebooksidan inför kulturskolans dag 20 maj, eller livestreama, eller bjuda in till lokala evenemang den 20:onde. Kulturskolerådet producerar en nationell videokampanj i samarbete med Värnamo kulturskola i år.

Vi kommer ta fram en koreografi och en låt som ni kan använda vid ett lokalt evenemang som gärna få vara en flashmob, det kan vara dans, kör, konst, film, musik, slöjd eller annat. Dela gärna med er av allt kreativt material från era kulturskolor på vår facebooksida Kulturskolans Dag under den veckan. Precis som förra året så är det meningen att alla ska kunna delta, alla konstformer är välkomna. 

Maila frågor till kulturskolansdag@kulturskoleradet.se

 

KULTURSKOLANS DAG 2021: Den 17 maj arrangerades för första gången en manifestation för Sveriges Kulturskolor. Det gemensamma musikcollaget ”Viva la vida” samlade 1200 elever som tillsammans skapade en enorm nationell orkester. 200 kulturskolor deltog i manifestationen med en mängd kulturformer och visade upp all den fantastiska verksamhet som hundratals barn och unga deltar i varje vecka. Alla filmer finns på facebooksidan Kulturskolans Dag samt här på kulturskoleradet.se t om maj 2022.

Kulturskolans Dag på Facebook
- se film från Kulturskolor i hela landet

 

 Kulturskolans dag 2021 - hälsningar från Jalle och Jenny

Kulturskolans dag platta hemsida

FRÅGOR OCH SVAR