Stäng

Kulturskoledagarna 2022

Save the date - Kulturskoledagarna 23-25 mars 2022. Boka in årets viktigaste konferens redan nu i den kalender.

Konferensen kommer att bli fysisk i år och kommer som vanligt att fyllas med inspiration, erfarenhetsutbyten, aktuell politik, föreläsningar och seminarier. Mer information om innehåll och anmälan kommer under hösten.


Kulturskoledagarna 2021

Du hittar materialet från konferensen 2021 på kulturskoledagarna.se.

Kulturskoledagarna 2021 satte fokus på barn och ungas rättigheter, delaktighet och inflytande med gäster som Adam Taal (artistnamn Adam Tensta), Tilde Björfors (Cirkus Cirkör) och Amanda Lind. Programledare var Carolina Remstam Örebro Kulturskola och Simon Strömberg, Kulturrådet.

Årets konferens var digital och gratis och arrangerades för första gången av Kulturskolerådet och Kulturskolecentrum i samverkan.

FÖR VEM?
Främst alla som utvecklar och leder kulturskolor – men konferensen var öppen för alla med intresse för kulturskolefrågor.

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind och barnombudsmannen Elisabeth Dahlin invigde torsdagen med att reflektera över hur den nu lagstadgade barnkonventionen påverkar kulturskolornas arbete. Under de två dagarna deltog representanter för kulturskoleledning, unga, samverkansprojekt, Kulturskolecentrum och Kulturskolerådet. Innehållet bestod av experter, föreläsningar, frågestunder och samtal.

LÄS EN ARTIKEL OM KONFERENSEN PÅ LÄRAREN.SE -
Fyra tunga profiler: Så kan kulturskolan nå fler barn