Stäng

Pianolärare till Västerås kulturskola

Arbetsplatsbeskrivning

Är du intresserad av att skapa en kreativ och lärande miljö? Nu välkomnar kulturskolan en ny medarbetare. Är du vår nya pianolärare?

Västerås kulturskola är en frivillig skolform för en meningsfull fritid med lust och lärande. En stor del av skolans undervisning sker i Växthuset. En central mötesplats där Kulturskolan har egna lokaler. Verksamheten bedrivs även ute på skolorna både på och utanför skoltid.

Kulturskolan har ca 3200 elevplatser och ca 50 engagerade, erfarna och välutbildade lärare. Skolan erbjuder verksamhet för alla åldrar och stadier. Utöver ämnesundervisning i ca 60 olika ämnen erbjuder Kulturskolan yrkesförberedande utbildning i dans, musik, teater och konst. Kulturskolan har en mycket väl utvecklad kör- ensemble- och orkesterverksamhet samt erbjuder årligen allmänheten ett stort utbud av dans- teater- och musikalföreställningar. Utöver detta tillkommer ett stort antal konserter.

Västerås kulturskola ingår i Kultur- idrott- och fritidsförvaltningen. Läs gärna mer om oss på: www.vasteras.se/kulturskolan

Arbetsbeskrivning

I din roll som pianolärare kommer du att undervisa barn och ungdomar i piano, både enskilt och i grupp, samt att arbeta ämnesövergripande med ensembler. I arbetsuppgifterna ingår också att under läsåret genomföra konserter och arbeta i olika skolgemensamma projekt. 

Övrigt

Västerås stad har 10 000 medarbetare inom 100 olika yrken, alla med det gemensamma målet att bygga en stolt och välfungerande stad där framtidstro står i centrum. Tillsammans bidrar vi till välfärden och gör skillnad varje dag. I Västerås stad strävar vi efter att varje dag leva upp till vår värdegrund ”Alltid bästa möjliga möte”.

Vi vill ha en sammansättning av medarbetare som speglar mångfalden i vårt samhälle. Det tror vi är viktigt för en stolt och välfungerande stad. Funderar du på att flytta till Västerås? Besök gärna www.jiv.se, som ger dig information om staden och vilket stöd medflyttarakademin kan ge dig och din respektive vid en eventuell flytt.

På vår hemsida har vi samlat information om hur det är att arbeta hos oss och vilka mervärden och förmåner du har som medarbetare. Västerås stad arbetar bland annat för att alla våra tillsvidareanställda medarbetare ska få möjligheten att önska tjänstgöringsgrad.

Alla erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp undanbedes. 

Kvalifikationer: 
Kvalifikationer Vi söker dig som har en adekvat pedagogisk högskoleutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som är lämplig för tjänsten. Du har mycket goda kunskaper i pianospel, med god bredd avseende genre och spelteknik med tyngdpunkt på populär- och afromusik. Vi vill även att du tidigare har undervisat i piano för barn och ungdomar mellan 8-20 år. Erfarenhet av att ha spelat i och lett olika ensembler/grupper är meriterande. Du ska även ha god förmåga att organisera varierade lärsituationer i och utanför undervisningsrummet. Vi ser det som meriterande att du kan/är insatt i användande av data-/musikprogram samt kan hantering av PA-anläggning. Vi lägger stor vikt vid pedagogisk och musikalisk förmåga och söker dig som du nyfiken, lärande och reflekterande. Du strukturerar och prioriterar ditt arbetssätt på ett effektivt sätt och du har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar. Du anpassar sättet att förmedla ditt budskap beroende på mottagaren och du är flexibel samt samarbetar bra ihop med andra. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter trivs bra att arbeta enskilt och i projekt. I den här rekryteringen kommer utdrag ur belastningsregistret att begäras. Varmt välkommen med din ansökan!

Om anställningen

Arbetsort: 
Västerås
Omfattning: 
80- 100 %
Anställningsform: 
Vikariat läsåret 2017- 2018
Lön: 
Enligt överenskommelse

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare: 
Västerås stad, kulturskolan
Kontaktperson: 
Mats Widelund
Telefon: 
021-391797